Mensen begeleiden… dat zit in mijn DNA

Ontdek hoe ik jou kan helpen
over mij angelique staelen

Als coach wandel ik mee op jouw pad
en waak over jouw grenzen.

Hallo, ik ben Angélique

Als personal coach begeleid ik je persoonlijk volgens de 4 pijlers: voeding, sport, coaching en inzichten. Ik stel een sport- en voedingsschema op maat samen waarin jouw levensstijl, jouw fysieke mogelijkheden en jouw huidige situatie verwerkt zijn.

Naast jouw persoonlijk schema worden gezonde structuren aangeleerd. Zowel op als naast de mat coach ik jou, het traject gaat verder dan alleen maar het fysieke aspect. Thema’s zoals voeding, slaap, anatomie, stress, emoties,… komen ruim aan bod.

Stap voor stap begeleid ik jou naar de nieuwe jij waarin je mentaal even gezond bent als jouw nieuwe, gezonde lichaam.
Na je persoonlijke begeleiding ontvang je de nodige voedings- en bewegingsschema’s om je nieuwe leven in handen te houden.

Persoonlijke groei en innerlijke bewustwording

‘Niet plooien’, was vroeger mijn leuze. Mijn eigenzinnige, gedisciplineerde en gedreven persoonlijkheid leidde me door verschillende knooppunten in mijn leven. Het heeft me de moed gegeven om door te gaan, om te vechten voor wat ik wou. Toch heb ik gaandeweg in mijn leven ontdekt dat overgave meer brengt dan vechten. 

Diepe dankbaarheid voel ik voor al mijn intense ervaringen. Het heeft me geleerd om te kijken wat er onder mijn fysieke beperkingen zat. Ik kon daardoor mijn lichaam opnieuw voelen en het aanvaarden. Ik leerde het omarmen en met respect behandelen. 

Terug vertrouwen op mijn lichaam was een verademing. Het lichaam heeft het vermogen zichzelf te herstellen, dat idee werd mijn nieuwe kracht, ‘wees lief en zacht voor jezelf’ mijn nieuwe mantra. 

Mijn levensweg – thema’s

Sport – de rode draad

Sport is de rode draad doorheen mijn hele leven. Ik begon mijn traject als vijfjarige op de balletschool – al was dat geen groot succes, ik had namelijk teveel energie. Ik ruilde het ballet in voor turnen, combineerde het lange tijd met zwemmen en legde nadien een lang traject af in de fitnesswereld.

Nadat ik in 2011 genoeg kreeg van het binnensporten, ruilde ik de fitnesszaal en het zwembad voor de natuur. Ik combineerde het baanwielrennen met outdoor bootcamps, lopen, kajakken en paardrijden. Kortom een doorgewinterde passie en een ruime bagage aan sport- en voedingservaring helpen me om een goede coach te zijn voor mensen die willen werken aan hun gezondheid op eigen tempo, rekening houdend met de grenzen van het lichaam.

Perfectionisme

Zowel in mijn professionele carrière als in de sport was ik altijd perfectionistisch en gedreven. Het werd me dan ook met de paplepel ingegeven. Op een bepaald moment liep het fout en kende ik alleen maar extremiteiten. Ik zocht gedurende jaren een toevlucht in zowel werk als sport om onderliggende emoties niet te moeten aangaan.

Door excessief te sporten kwam ik in een roes, hoe vaker hoe liever ik het had, met alle gevolgen van dien. Ik putte mezelf constant uit en respecteerde mijn limieten niet. Nood aan erkenning en zelfliefde zaten hieronder. Het is ontstaan in mijn kindertijd en fungeerde als overlevingsmechanisme. Sinds ik de erkenning niet meer buiten mezelf zoek en mezelf terug graag zie gaat het opnieuw goed met mij.

Fibromyalgie, Chronisch vermoeidheidsyndroom en Ehler Danlos Syndroom

Door al die jaren van uitputting kreeg mijn gezondheid het zwaar te verduren. In 2011 kreeg ik bijnierschorsinsufficiëntie. Niet alleen mijn bijnieren waren tot een gevaarlijk punt uitgeput, ook ik was compleet uitgeput. Uit angst voor ontslag hervatte ik het werk veel te snel. Gevolg, ik herviel in mijn oude patroon en negeerde alle signalen.

In 2014 werd ik zwaar ziek waarbij 3 diagnoses op één maand tijd werden vastgesteld. De uitspraken van de professoren waren hard: ‘dit is voor de rest van jouw leven, je zal nooit meer kunnen werken, leer er mee leven’. Dit was een bijzonder zware klap maar ik kon enkel naar mezelf kijken. Hoewel die diagnoses voor velen misschien een eindbestemming lijken was dat voor mij de start van een nieuw begin. Na twee jaar revalidatie waarbij ik voornamelijk mezelf coachte, mijn voedingsschema compleet veranderde en veel emotioneel lichaamswerk deed, werd ik van fibromyalgie genezen verklaard in 2019.

Gedachten zijn krachten en meten is weten. Ik ben het levende bewijs dat wanneer je je niet identificeert met een ‘etiket’ of een diagnose, genezen wel degelijk mogelijk is. Mijn inzet en volharding, het geloof in mezelf en mijn lichaam wierpen succesvol vruchten af. Vandaag werk en sport ik opnieuw, weliswaar op mijn tempo en met respect voor mijn grenzen. Ik blijf consistent verder werken aan mezelf en weet dat ik ook zal genezen van de overige diagnoses.

Een nieuwe coach

Door de weg die ik aflegde kreeg ik niet alleen een pak levenswijsheid bij, ik transformeerde. Een nieuwe ik werd geboren. Ik maakte van een nood een deugd en schoolde me verder bij. Zo verdiepte ik me in het menselijk lichaam, in voeding en supplementen, het creëren en behouden van een gezonde levensstijl, deed een yogaopleiding en een opleiding ademwerk.

Mijn ervaringen en opleidingen zorgen ervoor dat ik mensen die fysiek en mentaal worden uitgedaagd beter begrijp en goed kan begeleiden. Ik weet als geen ander wat het is om met een begrensd lichaam om te gaan en ik weet ook hoe je stapsgewijs terugkeert naar een gezond lichaam. Als coach wandel ik mee op dat pad en waak over jouw grenzen.

Transformeren begint bij de eerste stap.

Laat me jou begeleiden.

Boek nu uw afspraak